İSTANBUL / SARIYER - Turgut Akan İlkokulu

Turgut Akan İlkokulu

Kazım Karabekir Paşa Mahallesi Sümbül Sokak No 50 Sarıyer
Vizyon
Öğrencilerimizin zeka düzeylerini,kabiliyetlerini en üst düzeye çıkararak eğitime karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlayarak eğitim ve öğretim yuvası olmaktır.“Oluşturduğu okul iklimi ve eğitim anlayışı ile çağı aşan, geleceğe yön veren, ülkemizin öncü eğitim kurumu olmak.”
Misyon
Turgut Akan İlkokulu olarak, çağın gerektirdiği donanım ve teknolojiyi kullanarak; uygun yöntem, teknik ve stratejilerle, öğrencilerimizin ilgileri doğrultusunda esnek bir eğitim modeli ve anlayışı ile çağın ve geleceğin yeterlilik ve becerilerine sahip, çevresine duyarlı, yaratıcı, özgün ve eleştirel düşünen, girişimci ve öz denetim yeteneğine sahip ve bu yetenek ve meziyetleri insanlığın yararına kullanan, geleceğe yön veren vatan ve millet sevgisini özümsemiş bireyler yetiştirmek.
Başarılar
2022-2023 Eğitim Öğretim yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resim yarışmasında 4-A sınıfı öğrencimiz Defne Eliz ÇINAR İlçe 3.; 10 Kasım Atatürk´ü Anma Günü resim yarışmasında 4-C sınıfı öğrencimiz Nebi Berat ÖZDEMİR İlçe 3. olmuştur.
Ulaşım
Sarıyer Merkezi´nden otobüs(42KT) , Hacıosman metrosundan (42Z) (42K), (HM1) otobüsleri ile ulaşım sağlanır.
Yerleşim Yeri
2 Temmuz Parkı´ nın 100 metre aşağısındadır. Kazım Karabekir Paşa Mahallesi Sümbül Sokak No 50 Sarıyer
İlçe Merkezine uzaklığı ortalama 6km, İl merkezine uzaklığı 12 km´dir.